Epres-mascarponés torta

Hozzávalók az epres-mascarponés krémhez:
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín (min. 30%-os zsírtartalmú)
- 100 g porcukor
- 200 g friss eper (vagy fagyasztott, ha épp nincs szezonja)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
A díszítéshez:
- eper
Az eper felét botmixerrel pürésítsd, a másik felét pedig vágd apró darabokra. A hideg tejszínt a porcukorral verd kemény habbá. A mascarponét keverd simára az eperpürével, majd óvatos mozdulatokkal forgasd bele a felvert tejszínt. Végül add hozzá az apróra vágott eperdarabokat is. A kész krémet tedd hűtőbe legalább fél órára, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.
Helyezd az első piskótalapot a tortaalapra, és simíts rá egy réteg krémet. Tedd rá a második lapot, újabb réteg krém következik, majd az utolsó piskóta. A maradék krémmel vond be a torta tetejét és oldalát is. A tetejére helyezz friss eperdarabokat, ízlés szerint szórhatsz rá egy kevés porcukrot is. A kész tortát tedd hűtőbe legalább 2–3 órára, hogy a krém megdermedjen és az ízek harmonikusan összeérjenek.