Limara kovászos kenyere

A kovászos kenyér jellegzetes ízzel és állaggal rendelkezik. Az erjedés során kialakuló savak és alkoholok adják meg a kenyér jellegzetes savanykás ízét és aromáját. Emellett a kovászos kenyérnek is van egy jellegzetesen porózus, lélegző állaga és egy meglehetősen sötét külső héja.
A kovászos kenyér előnyei közé tartozik a jobb emészthetőség és tápanyagokhoz való hozzáférés. Az erjesztés folyamata lebontja a keményítőt és elősegíti az ásványi anyagok és vitaminok jobb felszívódását a szervezetben. Emellett a kovászos kenyér alacsonyabb glikémiás indexű lehet, mint a hagyományos élesztős kenyér, ami előnyös lehet a vércukorszint szempontjából.
Kovászos kenyér otthon is elkészíthető, de igényel némi tapasztalatot és türelmet. Sok recept és útmutató található az interneten, amelyek segítenek a folyamat megértésében és a kovászos kenyér elkészítésében.
Limara kovászos kenyere itt található: