Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Limara kovászos kenyere

Limara kovászos kenyere

A kovászos kenyér jellegzetes ízzel és állaggal rendelkezik. Az erjedés során kialakuló savak és alkoholok adják meg a kenyér jellegzetes savanykás ízét és aromáját. Emellett a kovászos kenyérnek is van egy jellegzetesen porózus, lélegző állaga és egy meglehetősen sötét külső héja.

 

 

A kovászos kenyér előnyei közé tartozik a jobb emészthetőség és tápanyagokhoz való hozzáférés. Az erjesztés folyamata lebontja a keményítőt és elősegíti az ásványi anyagok és vitaminok jobb felszívódását a szervezetben. Emellett a kovászos kenyér alacsonyabb glikémiás indexű lehet, mint a hagyományos élesztős kenyér, ami előnyös lehet a vércukorszint szempontjából.

Kovászos kenyér otthon is elkészíthető, de igényel némi tapasztalatot és türelmet. Sok recept és útmutató található az interneten, amelyek segítenek a folyamat megértésében és a kovászos kenyér elkészítésében.

Limara kovászos kenyere itt található:

https://www.facebook.com/limarapeksege

Keresés