Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Békebeli kenyér

Békebeli kenyér Íze annyira hasonlít arra a kemencés kenyérre, amit gyerekkorunkban a nagymamák hoztak a péktől. Ropogós héj, gyönyörű lyukacsos bélzet, a kovászos kenyérre jellemző alig-alig savanykás íz. Limara receptjét itt találjátok.

Kovászos öregtészta:

  • 500 g BL 80 liszt
  • 250 g kovász
  • kb. 2 dl víz

Tálba mértem a lisztet, hozzáadtam a kovászt (a maradék ötven grammot megint megetettem 50 g liszttel és 50 g vízzel), és annyi vizet adtam hozzá, amennyivel egy közepesen kemény tésztát tudtam összeállítani.

Betettem egy nagy, fedeles kelesztőtálba és másnap reggelig a konyhapulton hagytam.

Reggel összeállítottam a kenyértésztát:

  • 500 g BL 80 kenyérliszt
  • 250 g kovászos öregtészta
  • 2 tk. só
  • 2 ek. olaj
  • kb. 2,5 dl víz

A receptet itt találja: https://www.limarapeksege.com/2014/07/bekebeli-kenyer.html

Keresés