Fahéjas kalács thang zong technikával

A thang zong technika egy régi ázsiai, pontosabban egy japán módszer. Lényegében egy vizes vagy tejes rántást jelent, amelynek során az egy rész lisztet és négy vagy öt rész folyadékot simára keverjük, majd puding állagúra főzzük. Ennek a rántásnak köszönhetően a tésztánk több folyadékot képes felvenni, ezért az sokkal puhább, foszlósabb lesz és a frissességét másnap is képes megőrizni.
A módszer nagyon egyszerű és nagyon hatásos, mindenképpen érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
Tejes rántás (thang zong)
- 100 g tej
- 25 g liszt
Tészta:
- 320 g finomliszt
- 30 g tk. búzaliszt
- 1 dl tej
- 1 közepes méretű tojás
- 1 tojássárgája
- 50 g cukor
- 40 g vaj
- 1 mk. só
- 1 tk. őrölt kardamom
- 1,5 dkg friss élesztő
Krém:
- 100 g puha vaj
- 60 g lágy barnacukor
- 60 g kristálycukor
- 1 ek. őrölt fahéj
- 1 tk. instant kávépor
- csipet só
A receptet itt találod: https://www.limarapeksege.com/2023/04/fahejas-kalacs-thang-zong-technikaval.html